Get Adobe Flash player

10-11-2009 - Column - Videoconferencing in ontwikkeling

Videoconferencing in ontwikkeling

Files, lange reistijd en hoge benzineprijzen. Met het zogenaamde Nieuwe Werken zijn deze drie genoemde zaken niet aan de orde. Het wint terecht aan populariteit want het Nieuwe Werken is efficiënter, duurzamer en met de nieuwste ontwikkelingen goed te faciliteren.

Via videoconferencing vergader je met mensen op een andere locatie. Dit is niet te vergelijken met praten met je tante in Australië via Skype en een cameraatje op je pc. Natuurlijk zijn beide beeld en geluid via internet, maar de kwaliteit is totaal anders. Videoconferencing is in High Defenition (HD), noodzakelijk om emoties uit te drukken en uitspraken kracht bij te zetten. Je hebt het gevoel dat je bij elkaar aan tafel zit. Hiervoor is wel flink wat bandbreedte nodig en dus een glasvezelnetwerk. Of dat zo blijft, is overigens de vraag. De markt is volop in ontwikkeling. Net zoals de eerste groteske autotelefoon nu getransformeerd is tot een handzaam mobieltje, is het nog niet te zeggen waar de ontplooiing van videoconferencing eindigt.

De nieuwste ontwikkeling is een kleinere, mobiele versie van het videoconferencingsysteem. Bovendien is het tegenwoordig mogelijk om Skype te koppelen aan het systeem. Dat maakt het heel toegankelijk.  Een andere nieuwe vorm van videoconferencing is het hologram. Een spreker wordt letterlijk in een ruimte geprojecteerd waar hij helemaal niet is. Zo geef je bijvoorbeeld vanuit je eigen huis een lezing op locatie. Ik vertel meer over het Nieuwe Werken tijdens een seminar dat Van Wijk Telecom begin 2010 organiseert. We houden je op de hoogte.


Norbert van Wijk

< terug naar overzicht
Van Wijk Telecom Vught
Baarzenstraat 11
5262 GD Vught
T. 073 684 06 40
E. info@vanwijktelecom.nl