Get Adobe Flash player

19-10-2011 - Nieuws - Bas Verwijlen wint zilver op WK

Bas Verwijlen wint zilver op WK

13/10 - Na een bloedstollende finale is Bas Verwijlen gisteravond tweede geworden op het WK Schermen in Catania. De Italiaan Paolo Pizzo versloeg de Osse sporter nipt met 15-13. Verwijlen is de eerste Nederlander ooit die zilver pakt op het WK Schermen.

Verwijlen schermde gisteren zes wedstrijden, waarvan hij de eerste vijf met glans won. Na een 4-0 voorsprong voor Verwijlen kwam de Italiaan, die een thuiswedstrijd speelde, in het tweede deel van de finale sterk terug. De schermers gingen daarna enige tijd gelijk op, totdat Pizzo in de laatste drie minuten enkele genadeklappen achter elkaar uitdeelde.


Na zijn zilveren succes op het EK in Sheffield deze zomer, heeft Verwijlen nu opnieuw de finale van een mondiaal toernooi bereikt. Dit maakt hem de beste Nederlandse schermer ooit. Met deze twee zilveren medailles op zak stijgt zijn plaats op de wereldranglijst. Ook zijn Olympische kwalificatie voor de Spelen in Londen 2012 komt nu dichterbij.

Wat hem eveneens uniek maakt in de Nederlandse sportwereld is dat voor Verwijlen na het behalen van de kwartfinales op de Spelen in 2008 geen plek meer was op nationaal trainingscentrum Papendal. Hij vocht terug samen met zijn vader en bondscoach Roel Verwijlen. Hij vond onderdak in turnhal Flik-Flak en richtte Schermclub Den Bosch op.

Van Wijk Telecom is hoofdsponsor van Schermclub Den Bosch, waar Bas Verwijlen voor uitkomt.

< terug naar overzicht
Van Wijk Telecom Vught
Baarzenstraat 11
5262 GD Vught
T. 073 684 06 40
E. info@vanwijktelecom.nl