Get Adobe Flash player

23-07-2009 - Column - Telecom van deze tijd

Telecom van deze tijd

"Bij Van Wijk Telecom prijkt al jaren trots het predikaat ‘telecom' op de gevel. Betekende deze term vroeger vooral telefonie, tegenwoordig omvat het veel meer.  Kunnen we het woord telecom nog wel opvoeren in de bedrijfsnaam? Of is het niet meer representatief voor wat we doen?

Het woord telecommunicatie is samengesteld uit het Griekse woord téle, wat ver betekent, en het Latijnse woord communicare, wat staat voor mededelen.  Mensen gebruiken het als verzamelnaam voor twee- of meerzijdige informatiestromen die via elektronische hulpmiddelen verspreid worden. Dus:  email, vaste en mobiele telefonie, datastromen op internet en videoconferencing.

Communicatiestromen zijn niet meer apparaatgebonden. We bekijken televisieprogramma's on demand op een PDA, verzenden draadloos emails overal ter wereld via diverse apparaten, vergaderen via videoconference met collega's in Japan en versturen audio- en videobestanden via bluetooth naar een computer of mobiele telefoon. Valt dit allemaal nog onder het begrip telecom?Jazeker, want de ontvanger kan in alle gevallen een bericht terugsturen en heeft zelf daarbij ook weer de keus uit diverse elektronische hulpmiddelen.

Kortom, manieren om op afstand te communiceren veranderen, de lading van het woord telecommunicatie verandert, maar de definitie blijft fier overeind. Van Wijk Telecom hoeft de naam die op de gevels van de vestigingen in Vught én Veghel siert gelukkig niet aan te passen.  De betekenis van het begrip telecom is door de jaren heen breder geworden. Van Wijk groeit mee met de mogelijkheden."


Norbert van Wijk

 

 

< terug naar overzicht
Van Wijk Telecom Vught
Baarzenstraat 11
5262 GD Vught
T. 073 684 06 40
E. info@vanwijktelecom.nl