Get Adobe Flash player

12-10-2010 - Column - Overal en altijd ongelimiteerd downloaden

Overal en altijd ongelimiteerd downloaden

Medewerkers die veel onderweg zijn zweren bij mobiel internet. Even wat mails checken en de agenda bijwerken op de iPhone of PDA. Maar wat als een mail een grote bijlage bevat? Zo’n document op de telefoon bekijken leest eigenlijk niet zo lekker weg, dan pak je liever een laptop. Alleen bieden werkgevers meestal de keus tussen een abonnement voor internet op de mobiel of een kaart voor in de laptop. Het is ‘of of’. Het wordt hoog tijd dat dit ‘en en’ wordt.  

Niet alleen omdat het handig is, maar ook omdat het geld bespaart. Konden we eerst nog eindeloos downloaden op onze mobieltjes, providers hebben die fair use policy tot een halt geroepen. Dat betekent dat zij een maximum stellen aan het te downloaden MB’s per maand. Bij overschrijding betaalt u extra, vergelijkbaar met de belminuten die buiten de bundel vallen. Bij particulieren is deze beperking al van kracht, in de zakelijk markt gebeurt dat per 1 oktober. Een tip: informeer voor uw privéabonnement wat uw limiet is, zodat u niet voor verrassingen komt te staan.  

Van Wijk heeft vanwege deze ontwikkelingen een speciale actie voor ondernemers: internet op de mobiel en een kaart voor in de laptop, samen in één abonnement. Dan hoeven accountmanagers in de toekomst niet meer te kiezen en schrikt de werkgever niet van een plotseling hoogopgelopen rekening. En u kunt weer ongelimiteerd downloaden.


Norbert van Wijk

< terug naar overzicht
Van Wijk Telecom Vught
Baarzenstraat 11
5262 GD Vught
T. 073 684 06 40
E. info@vanwijktelecom.nl