Get Adobe Flash player
Klantcase - Skipov

Klantcase - Skipov

Schoolvoorbeeld van telecomtoekomst

"Kinderen groeien tegenwoordig op met internet en digitale oplossingen. Scholen kunnen niet achterblijven. Zij moeten aansluiten bij de belevingswereld van kinderen. Dat is de visie van Stichting Katholiek en Interconfessioneel Primair Onderwijs Veghel (Skipov)", legt voorzitter van de raad van bestuur Berry Tomas uit. Daarom liet de stichting vorig jaar op al haar vijftien locaties in de gemeente Veghel een glasvezelnetwerk aanleggen om een goede infrastructuur te bieden voor internet in het klaslokaal en digitale schoolborden.

Overal bereikbaar
Skipov heeft veertien basisscholen en negen peuterspeelzalen onder haar beheer. Bovendien is er het aangesloten Circum, een centrum van orthopedagogen en psychologen. "Voor Circum hadden we een telefoonsysteem nodig dat aansloot op het ambulante karakter van de werkzaamheden. Van Wijk Telecom hielp ons aan een goede oplossing met een mobiele koppeling naar het hoofdkantooor. Daarnaast hadden we op onze grootste locatie een nieuwe telefooncentrale nodig met mobiele telefoons."

Basis van glasvezelkabel
Met dit wensenpakket ging Tomas om de tafel bij Van Wijk Telecom. "Daar bleek dat er veel meer mogelijk was, omdat de basis van glasvezelkabels er al lag." Het resultaat: er komt één hoofdcentrale voor alle scholen gezamenlijk, de individuele telefoonnummers blijven bestaan. De centrale schakelt deze telefoontjes automatisch door. "Het fijne ervan is dat we tussen de locaties onderling gratis bellen, omdat we voor een ‘voice over IP'-oplossing gekozen hebben. De directeuren krijgen een mobiele telefoon die via hetzelfde netwerk lopen. En de investering kost ons evenveel als het apart oplossen van eerder genoemde problemen." Tomas is erg tevreden over het advies en het initiatief dat Van Wijk Telecom neemt. "Het past perfect bij de visie van Skipov."

Berry Tomas (Skipov)

< terug naar overzicht
Van Wijk Telecom Vught
Baarzenstraat 11
5262 GD Vught
T. 073 684 06 40
E. info@vanwijktelecom.nl

Officieel business-partner van: