Get Adobe Flash player

26-04-2010 - Column - Gratis bellen met collega’s

Gratis bellen met collega’s

Telefonie is constant in beweging. Smartphones, VoIP en augmented reality worden langzaam maar zeker gemeengoed. Na de eerste ontwikkelingen volgen altijd nieuwe, verbeterde en goedkopere versies. Zo ook met het combineren van vast en mobiel bellen. Was het vroeger alleen voor grote ondernemingen rendabel om te investeren in de convergentie tussen vaste en mobiele telefonie, nu is het binnen handbereik voor het MKB.

VastMobiel is de nieuwste trend. Het werkt via picocellen. Dit zijn kleine zendertjes die in uw kantoor worden geïnstalleerd. Eigenlijk zijn het mini-zendmastjes; ze creëren een intern, eigen netwerk met uitermate goede dekking. Dus VastMobiel komt ook van pas wanneer u dekkingsproblemen binnen uw pand heeft. Voordeel is dat er binnen de muren van het pand gratis mobiel naar elkaar gebeld wordt. Ook vaste toestellen en de telefooncentrale kunnen aan het netwerk gekoppeld worden. Buiten de deur maakt VastMobiel gebruik van het netwerk van Vodafone en betaalt u een vast, laag tarief. En u belt tussen collega’s extern en intern gratis binnen Nederland. Conclusie: lagere telefoonkosten, een betere bereikbaarheid en meer gemak.

VastMobiel is niet alleen een goede oplossing voor het MKB. Ik vind het zelfs voor grote ondernemingen een aantrekkelijke optie. Simpelweg omdat het systeem zo goed werkt. Enige aandachtspunt is dat u moet overschakelen naar VastMobiel als uw provider. Gelukkig zijn de prijzen concurrerend.

Norbert van Wijk

< terug naar overzicht
Van Wijk Telecom Vught
Baarzenstraat 11
5262 GD Vught
T. 073 684 06 40
E. info@vanwijktelecom.nl