Get Adobe Flash player

30-01-2012 - Column - Appeltje eitje?

Appeltje eitje?

Alhoewel ‘verdwalen’ met de smartphone verleden tijd is, verliezen we onszelf bij de aanschaf van een nieuw toestel gegarandeerd in het overweldigende aantal keuzes. Welk besturingssysteem kies je anno nu? Lastig, want een eenduidig antwoord is er niet. Je zult moeten kiezen op basis van eigen wensen en gebruiksdoeleinden.

Het zou natuurlijk wel erg gemakkelijk zijn om het daarbij te laten. Laat ik daarom toch eens wat bewegwijzering aanbrengen in de wildernis van aanbieders, en wat feiten op een rijtje zetten.  

Te beginnen bij een battle spraakmakender dan Cruijff vs Van Gaal: Apple vs Android. Alhoewel de iPhone nog steeds extreem populair is, groeit Android enorm. Laatstgenoemde is namelijk wél beschikbaar voor meerdere smartphones, en dus verschijnen er steeds meer apps voor dat Android. Bovendien hoor ik van developers dat Android een flexibeler platform is om voor te ontwikkelen.

Die strijd tussen Apple en Android gaat ten koste van Blackberry; ooit erg populair in de zakelijke markt. Alsmaar meer mensen in het bedrijfsleven kiezen voor Apple of Android, alsmaar minder ontwikkelaars ontwikkelen voor Blackberry. De meest logische aanbieder wat betreft de zakelijke markt is Windows Mobile. Om te kunnen synchroniseren met mail en agenda moet er toch vaak een koppeling worden gemaakt met PC’s die draaien op Windows. Bovendien werkt de vertrouwde Windows omgeving in hun voordeel. Ik ben dan ook benieuwd naar de kersverse Nokia Lumia.

Ik vrees dat verdwalen na bovenstaande bewegwijzering nog steeds onvermijdelijk is. Eén puntje noemde ik echter nog niet: smaak. En gaat het om smaak, dan kiezen we natuurlijk allemaal voor Apple. Ik wel. Je kunt nu dus wel raden welk toestel ik zelf gebruik.  

Norbert van Wijk

< terug naar overzicht
Van Wijk Telecom Vught
Baarzenstraat 11
5262 GD Vught
T. 073 684 06 40
E. info@vanwijktelecom.nl