Get Adobe Flash player

10-02-2011 - Nieuws - Van Wijk Telecom hoofdsponsor Schermclub Den Bosch

Van Wijk Telecom hoofdsponsor Schermclub Den Bosch

Schermen op de kaart zetten in Nederland, dat wil de Schermclub Den Bosch. Trainer en bondscoach Roel Verwijlen: “Sportkoepel NOC*NSF trok haar investeringen in het schermen per 1 januari 2011 terug. Dit betekende dat we niet meer konden trainen op onze locatie in Papendal. De gemeente ’s-Hertogenbosch en Flik-Flak benaderden ons en als Bosschenaar was ik meteen enthousiast.”

Internationaal toernooi
Olympisch schermer Bas Verwijlen is de troef van de Bossche club. Hij is al volop aan het trainen in de Flik-Flakhal. “Je ziet dat het gaat leven. De kinderen staan met hun neus tegen het raam gedrukt naar onze trainingen te kijken. Logisch, schermen is een hele mooie sport. Het is schaken met 200 kilometer per uur. Het verdient meer aandacht in Nederland, daar is de Schermclub Den Bosch druk mee bezig. De plannen zijn in de maak om begin 2012 de internationale schermwereld naar de stad te halen voor een groot toernooi. Dat is ook mooi in de aanloop naar de Olympische Spelen, waar ik mijn pijlen op heb gericht.”

V.l.n.r Roel Verwijlen, Bas Verwijlen, Norbert van Wijk, Bert Damen & Hans Romijn

Olympisch doel
Bas Verwijlen behaalde in Peking de achtste plaats. Nu gaat hij voor goud. Naast Verwijlen beschikt de Schermclub Den Bosch over nog twee talenten; Siebren Tigchelaar en junior Tristan Tulen. Roel Verwijlen heeft vertrouwen in zijn selectie. “Ik durf te wedden dat we dit jaar Nederlands kampioen worden. Het is bovendien goed voor de sport dat we nu in het volle zicht van bezoekers kunnen schermen. Op Papendal ben je wat minder zichtbaar.”

Bossche sponsoren
De club zoekt steun in het Bossche bedrijfsleven. Communicatiebureau DamenRomijn ondersteund na Bas Verwijlen nu ook de complete schermclub. Directeur Bert Damen: “Als mediapartner zijn we trots dat we Schermclub Den Bosch kunnen helpen topsport te bedrijven. Het is belangrijk om deze club met grote ambities meteen professioneel op de kaart te zetten. Dat doen we bijvoorbeeld met behulp van een website, logo en clips.” Daarbij krijgt de club ook financiële steun van Telecombedrijf Van Wijk Telecom uit Vught en Veghel. Directeur Norbert van Wijk: “Ik ben erg enthousiast, het is een snelle, technische sport waarmee je je als sponsor nog kunt onderscheiden. Eeuwenoud, maar wel ondersteunt door moderne technologie.”

www.schermclubdenbosch.nl
twitter.com/schermclubdb


< terug naar overzicht
Van Wijk Telecom Vught
Baarzenstraat 11
5262 GD Vught
T. 073 684 06 40
E. info@vanwijktelecom.nl