Get Adobe Flash player

Verslag


Verhelderend, interessant en inspirerend. Dat waren de reacties na het Seminar 2010 van Van Wijk over de Toekomst van Telecom. “Er bestaat niet zoiets als dé toekomst van telecom. Maar als je luistert naar de experts dan besef je dat de mogelijkheden en kansen bijna onbeperkt zijn. De kunst is alleen om daar die ontwikkelingen uit te pikken die voor jouw bedrijf of organisatie relevant zijn. En daar kunnen wij dan bij helpen”, concludeert Norbert van Wijk.


Zo liep Het Nieuwe Werken als een rode draad door het goed bezochte seminar in het Rosmalense Perron 3.  Cisco is als wereldspeler druk bezig om dat te faciliteren, vertelde Robert Tomohamat, collaboration specialist. “Je werkplek kan met de dag verschillen en daar pas je je ICT-hulpmiddelen op aan. Je hebt verschillende devices die het mogelijk maken eigenlijk overal te werken. Van de traditionele laptop tot de meer geavanceerde personal communicators die nu op de markt komen.”

 
Gerald Essers van tijdwinst.com hield een zeer inspirerend verhaal over timemanagement. Hij heeft een hele reeks praktische tips om je drukke bestaan beter te managen. Dat kan door slimmer gebruik te maken van de moderne ICT-instrumenten. “Het gaat niet om een toestel, maar hoe je ermee omgaat. En dat heb je echt zelf in de hand. Doe aan communicatie etiquette, werk volgens regels. Bezwijk niet voor de terreur van je Inbox.” Tips van Gerald Essers zijn te vinden op www.tijdwinst.com/slimmerwerken. Een tipje om de sluiter op te lichten: zet je email Notification uit. Want je hersens hebben ongeveer tien minuten nodig om weer geconcentreerd te raken na een onderbreking.
  
Alexander Kalkman, marketing manager van Vodafone, stelt dat ook Vodafone anticipeert op Het Nieuwe Werken. “Life is too short for communication Chaos. We raken het overzicht kwijt. Daarom zoeken we naar manieren waarmee we effectiever en kostenefficiënter kunnen communiceren.  Vodafone gelooft in het mobiliseren van mensen. Om dat te faciliteren hebben we behoorlijke stappen gezet. We richten ons steeds nadrukkelijker op het geconvergeerd aanbieden van data en spraak en doen dat in samenspraak met onze partners.”

Met zijn verfrissende en onafhankelijke kijk op de heftige Telecom- en ICT-wereld, geeft dr. Peter van Eijk veel stof tot nadenken. De macht is aan de IT-gebruiker, niet aan de beheerder, aldus van Eijk. Hij constateert dat de outsourcing-trend verder doorzet. “Waarom zou je het zelf doen als een leverancier het beter en goedkoper kan. We krijgen een netwerk van gefedereerde, dienstverlenende leveranciers. “Hij pleit ook voor meer aandacht voor de infrastructuur. “Van een sterke infrastructuur die goed beheerd wordt, gaat een enorme kracht uit. Een goed geplaveide weg werkt toch een stuk beter?”

 

Van Wijk Telecom Vught
Baarzenstraat 11
5262 GD Vught
T. 073 684 06 40
E. info@vanwijktelecom.nl

Officieel business-partner van: